Reisgids Gent

Gent is gezien als het pareltje dat in de schaduw ligt van het middeleeuwse Brugge. Door de eeuwen heen heeft Gent een stevige reputatie opgebouwd dat zich verleent tot grootste havenstad ter wereld in de middeleeuwen. Tot op vandaag is de stad progressief in opmars. Gent draagt zijn identiteit op als rebels door Jacob van Artevelde, de volksheld die tijdens de 13de eeuw in opstand kwam om het behoud van het kapitaal van de stad te verzekeren.

Het moderne Gent is een hub geworden voor cultuur, industrie en studenten. Een van de meest prestigieuze universiteiten in Europa is gevestigd in de pracht en praal van de middeleeuwse binnenstad. Ook trekt de ligging van de stad veel bedrijvigheid aan, die Gent maakt tot de ideale uitvalsbasis om internationaal te groeien.

Vele schilders, artiesten, en historische figuren hebben de stad op de kaart gezet als cultureel erfgoed. Het wereldberoemde Lam Gods door de gebroeders van Eyck, Keizer Karel 5de die heerste over de stad, etc. schenken een verhaal in de smalle steegjes die Gent rijk is. Ook vandaag schenkt de stad een gala aan talent, onder andere, artist ‘Oscar and the Wolf’, één van de opkomende wereldberoemdheden in de muziekindustrie.

De stad en de Gentenaars verwelkomen u graag met hun typische gastvrijheid en eigenheid. Het moderne Gent is de enigste plaats in België die wordt aanzien als relaxed, open-minded en alternatief. De progressieve attitude van de stad is zeker nog levendig onder het motto “Nie neute, nie pleuje”. Dit betekent dat men niet opgeeft no matter what happens.

Graag bieden wij als hotel een extra bijdrage aan uw verblijf. Hieronder, kan u verschillende activiteiten en interessante plaatsen vinden. Voor cultuurliefhebbers is er heel wat te ontdekken. Sportieve gasten kunnen Gent en omstreken verkennen met de fiets. To the point, wat uw interesse ook is, Gent weet u zeker wel te bekoren.

Fietsen in Gent

De fietsambassade aan de achterkant van het Sint-Pieters station kan gemakkelijk een fiets uitlenen. Dit is ideaal om Gent te ontdekken met zijn 37 km lange fietsroute. Mocht u graag meer informatie. 

Klik hier

Wandelen in Gent

Het rond wandelen in de pracht en praal van deze stad verveelt niet snel. Naast het hotel is het Miljoenenkwartier gelegen, dat zonder twijfel een van de mooiste buurten van Gent is. Tijdens het wandelen kunt u verschillende routes volgen met zoektochten, munt routes volgen, het manneke pis van Gent bezichtigen. 

Opgelet! Bij avondval, komt het magische avondlandschap van Gent tevoorschijn.

Klik hier

Varen in Gent

Gent de stad waar de Leie en Schelde samenvloeien en een overvloed aan gezelligheid meebrengt. Vanuit een bootje ontdekt u de geschiedenis vanuit een andere hoek. Het is een beleving waarbij u kiest het bootje zelf te besturen of begeleid te varen met een gids.

Klik hier